ja_mageia

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Nahajate se na: Naslovnica
Novice


AKTUALNE NOVICE IN DOGODKI

 

Sreda, 30. september 2020 ob 09:00, Ljubljana, poslovna stavba Slovenijales
NOVOSTI OBRAČUNA PLAČ V JAVNEM SEKTORJU
Seminar je namenjen vodjem in drugim osebam, ki se strokovno ukvarjajo s problematiko plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju. Ob celovitem pregledu posameznih vsebinskih sklopov urejanja plač in drugih stroškov dela, bomo predstavili vse novosti in najaktualnejše tekoče zadeve v zvezi z ukrepi na področju plač in drugih stroškov dela. Predstavljene bodo novosti na področju plač in drugih stroškov dela za leto 2020 -21 ter najpogostejše napake. Veseli bomo vaših vprašanj.

 Petek, 02. oktober 2020 ob 09:00, Ljubljana, poslovna stavba Slovenijales

PROBLEMATIKA OBRAČUNA IN IZPLAČILA POTNIH NALOGOV, DNEVNIC IN BONITET in DRUGIH PREJEMKOV 
S 1. 1. 2020 je začela veljati nova Uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino, ki uvaja spremembe pri izplačevanju potnih stroškov tako v gospodarstvu kot tudi v javnem sektorju. Tako smo v letu 2020 z novo uredbo ponovno dobili tri različne višine dnevnic, dnevnice po posameznih državah oz. mestih pa so se povečale. V praksi se pojavlja precej vprašanj tudi na področju bonitet, kot so različna darila delavcem, plačilo zavarovalnih premij, uporaba službenega vozila v privatne namene ipd. Na seminarju bomo predstavili tudi določbe Zakona o udeležbi delavcev pri dobičku in spremembe Zakona o dohodnini o izključitvi dela plače za poslovno uspešnost iz obdavčitve z dohodnino v letu 2020. Poudarek bo na praktičnih primerih. Če vas naštete teme zanimajo, vas vabimo, da se udeležite našega seminarja.

Sreda, 07.oktober 2020 ob  09:00,Ljubljana, poslovna stavba Slovenijales
VARSTVO OSEBNIH PODATKOV z dr. Natašo Pirc Musar

Minilo je 2 leti, odkar velja GDPR, pa vendarle je pogosto odprtih več vprašanj, kot je odgovorov in Slovenija je žal edina država članica EU, ki še vedno ni sprejela nacionalnega predpisa s področja varstva osebnih podatkov - ZVOP-2. Čas torej, da preverimo, kje imajo upravljavci in obdelovalci največ težav. 

 

 

 
Evropska svetovalnica

Izberite svetovanje po vaši meri in si zagotovite boljši uspeh pri prijavah na razpise. S poglobitvijo v vašo konkretno situacijo, vam bomo pomagali pri pridobivanju nepovratnih sredstev in vseh spremljajočih aktivnostih.

Preberite več ...
 
Vabilo prevajalcem

 
EVROPSKA UNIJA

Vir: Portal Evropske unije

 


Novice, dogodki, izobraževanje

Evropska unija