ja_mageia

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Nahajate se na: Naslovnica Dogodki
Dogodki
Vse kategorije
Tukaj so prikazani vsi dogodki v naši bazi.
Št. dogodkov  Iskanje: Kategorija:
Četrtek, 03 December 2020 09:30
OBRAČUN PLAČ IN NOVOSTI ZADNJIH MEGAKORONSKIH PAKETOV PKP5 in NOVI PKP
Glavni cilj megakoronskih ukrepov je omiliti in odpraviti posledice in vpliv nalezljive bolezni COVID-19 na področje gospodarstva, dela in delovnih razmerij, socialnega varstva ter zdravstvenega varstva. S #PKP6 se podaljšuje ukrep čakanja na delo, s spremembo, da lahko podjetja dobijo 100 odstotno nadomestilo v primeru, da je skupni znesek omejen na 800.000 evrov. "Podjetja se bodo odločila na podlagi izračuna, kar pomeni, da manjša, mikro podjetja, ki načrtujejo, da ne bodo presegla skupnega zneska 800.000 evrov, se bodo verjetno odločila za 100 odstotni nadomestilo," je uvodoma pojasnil minister Andrej Šircelj. S #PKP6 se uveljavlja tudi nadomestila za fiksne stroške. Ob tem je minister izpostavil, da bodo do povračila upravičeni vsi, ki jim bo promet v zadnjem četrtletju leta 2020, v primerjavi z istim obdobjem v letu 2019, upadel za vsaj 30 odstotkov. V nadaljevanju je minister poudaril, da so ukrepi namenjeni temu, da se podjetja obdržijo na trgu in, da po koncu krize čim prej ponovno pričnejo aktivno delovat. Zakon prinaša pomoč gospodarstvu in izboljšuje položaj širšega kroga upravičencev, med drugim tudi na področju socialnega varstva. Starši so opravičeni plačila v javnih in zasebnih vrtcih od 26. oktobra 2020 dalje, če otrok ne obiskuje vrtca, prav tako študentom ne bo treba plačati bivanja v študentskih domovih, če so ti zaradi epidemije zaprti. Minister je ob tem izpostavil, da bo Vlada med šolanjem na daljavo financirala topel obrok za učence in dijake iz socialno ogroženih družin, do tretjega dohodninskega razreda in, da #PKP6 prinaša tudi informacijsko-komunikacijsko tehnologijo za izobraževanje na daljavo.
Konec prijav: Četrtek, 03 December 2020 09:00
Kategorija: Seminarji - Prijavljenih mest: 0 - Prostih mest: 200 - Zadetkov: 17 - Kotizacija: € 89,00
Prosto
Ponedeljek, 07 December 2020 09:00
Posebnosti na področju DDV pri obdavčitvi dobav blaga in storitev, izstavljanju računov, samoobdavči
Na praktični delavnici bomo obravnavali posebnosti na področju DDV pri obdavčitvi dobav blaga in storitev, izstavljanju računov, samoobdavčitvi, spletni prodaji ipd. Opozorili vas bomo na spremembe evropske direktive o DDV in Zakona o DDV. Vključili pa bomo tudi zahtevnejše primere iz prakse. Pri obdavčitvi storitev bomo, podkrepljeno s primeri, obravnavali devet pravil glede kraja obdavčitve – splošno pravilo in osem posebnih pravil. S poznavanjem teh pravil boste pravilno izstavljali račune za storitve, tako domače, kot tudi v tujino. Vedeli pa boste tudi, kdaj je treba pri prejemu računa iz tujine narediti samoobdavčitev. Pri mednarodnih transakcijah z blagom se v praksi pojavlja vrsta vprašanj: kakšni so pogoji za oproščeno prodajo blaga podjetjem iz drugih držav članic EU, kdaj se moramo registrirati za DDV v tujini pri spletni prodaji blaga na daljavo končnim potrošnikom, kako postopamo pri verižnih transakcijah ipd. Z webinarjem bomo izvedli pregled posebnosti pri obračunavanju DDV pri transakcijah z blagom, vključili pa bomo tudi veliko primerov iz prakse. Veseli bomo tudi vprašanj udeležencev.
Konec prijav: Ponedeljek, 07 December 2020 08:00
Kategorija: Seminarji - Prijavljenih mest: 0 - Prostih mest: 100 - Zadetkov: 13
Prosto
Sreda, 09 December 2020 09:00
NOVOSTI OBRAČUNA PLAČ IN POVRAČIL STROŠKOV V ZVEZI Z DELOM TER IZPLAČIL DRUGIH PREJEMKOV IZ DELOVNEG
Seminar je namenjen vodjem in drugim osebam, ki se strokovno ukvarjajo s problematiko plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju. Ob celovitem pregledu posameznih vsebinskih sklopov urejanja plač in drugih stroškov dela, bomo predstavili vse novosti in najaktualnejše tekoče zadeve v zvezi z ukrepi na področju plač in drugih stroškov dela. Predstavljene bodo novosti na področju plač in drugih stroškov dela za leto 2020 -21 ter najpogostejše napake. Veseli bomo vaših vprašanj.
Konec prijav: Sreda, 09 December 2020 08:00
Kategorija: Seminarji - Prijavljenih mest: 1 - Prostih mest: 99 - Zadetkov: 81
Prosto
Prosto Prijave na čakanju Prijava ni mogoča
 

Novice, dogodki, izobraževanje

Evropska unija